Namninsamling för poliscentral

Moderaterna i Skaraborg tar strid för den hotade kommunikationscentralen vid Polisen i Skövde. I dag börjar en namninsamling för att stoppa flytten till polishuset i centrala Göteborg. - Det här blir säkert en valfråga om förslaget inte rättas till, säger kommunalrådet Jan-Erik Wallin (m) i Vara, som leder namninsamlingen.
Namninsamlingen för att få behålla kvar Polisens kommunikationscentral i Skövde inleds i dag i samband med den så kallade ''slättatorsda'' i Vara. Det handlar om larmen och polispatrullerna i Skaraborg ska styras från polishuset i Skövde eller från Göteborg. Polisledningen i Västra Götaland vill flytta alla kommunikationscentraler i regionen till Göteborg. - Vi har fått många påringningar från varabor som känner sig otrygga med att det finns så få poliser. De poliser som rycker ut har heller ingen lokalkännedom, säger Jan-Erik Wallin. I april ska polisledningen presentera en konsekvensutredning, om vad som händer om poliscentralen centraliseras till Göteborg. Namnínsamlingen ska skickas till polisledningen i Göteborg.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".