Fackprotest räddade 40 skarajobb

Livsmedelsarbetarfacket har lyckats rädda 40 varslade anställda vid Kronfågels slakteri i Skara från uppsägning. Nu nyanställer istället företagsledningen för att kunna klara försäljningsökningen på fågelkött.
Det var i höstas som nästan 40 anställda på Kronfågel i Skara varslades om uppsägning. Bolagssledningen hänvisade till sämre försäljningssiffror. Men livsmedelsarbetarfacket kopplade in en löntagarkonsult. Han kom fram till att det i själva verket behövs fler anställda. Efter förhandlingar visar det sig nu att facket får rätt. De varslade återanställs, och sedan årsskiftet har ett 20-tal anställts i produktionen. Fler nyanställningar väntar framöver. Försäljningssiffrorna har vänt uppåt, och det är orsaken till att varslet förvandlats till nyanställningar. - Klart jag är glad att vi säljer mer fågelkött, säger Niklas Kjellqvist, ordförande i livsmedelsarbetarfacket på Kronfågel i Skara.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista