Götene

Beslut om piratborg måste tas om

1:31 min

Kommunstyrelsen i Götene ska fatta en nytt beslut om det 20-åriga hyresavtalet om piratborgen vid Äventyrslandet, eftersom politikerna föregick beslutsprocessen förra gången.

När politikerna i Götene kommun beslutade att säga ja så var avtalet inte klart ännu.

– Vi vill spara en del tid. Vi tycker att det handlar om formalia runt ett beslut och det gör ju ingen skillnad i förhållande till de beslut som är tagna, säger kommunalrådet Bo Bergsten (KD).

Det som har överklagats är att kommunstyrelsen godkände den avtalspunkt som förbinder kommunen att ta över hyreskontraktet från Medeltidens värld, trots att avtalet ännu inte var färdigt.

"Vi hade en tidspress"
Anmälaren menar att beslutet inte är lagligt, eftersom det inte fanns något underlag för det.

– Det var ju för att vi hade en tidspress. Nu har vi ju inte den tidspressen så vi tar upp det här beslutet till kommunstyrelsen den 10 november, säger Bo Bergsten.

Var det rätt beslut att ta då?
– Enligt mitt förmenande så var det det enda beslut vi kunde ta då. En uthyrare måste ju ha någon garanti för att få in den hyra som blir.

Finns det någon risk nu att kommunstyrelsen beslutar någonting annat?
– Kommunstyrelsen har ju frihet att besluta som man vill naturligtvis, i de partier som finns där. Så det kan ju vara en öppen fråga.

Men det här innebär egentligen att det här avtalet kan komma att rivas upp?
– Ja, det är ju inte min uppfattning att det är så. Men allt är ju möjligt naturligtvis.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista