Ekonomichefen fick gå för att han redovisade sanningen

Det var fel av politkerna att utse Skaras ekonomichef Tore Johansson till syndabock i tvisten om pensionsspengarna.
Det säger Varas chefsekonom Svante Eriksson som istället menar att Tore Johansson visat på sanningen om hur det stod till med ekonomin i Skara kommun.

Under fredagen berättade SR Skaraborg att ekonomichefen i Skara avgått med omedelbar verkan eftersom kommunstyrelsen inte längre hade nåt förtroende för honom på grund av att han avsatt mer än 6 miljoner kronor till kommunens framtida pensionskostnader, utan att förankra det politiskt.

Förra året gick Skara kommun back och politkerna menar att de inte hade velat avsätta pengar till pensioner utan att de istället velat använda de pengarna till att få budgeten att gå ihop.

Varas chefsekonom säger till Skövde Nyheter att Tore Johansson i själva verket redovisat saningen om hur det stod till med ekonomin i Skara och att är konstigt att politikerna i Skara kan vara kritiska till en sådan ambition.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista