Lidköpingsbo med näringsförbud inblandad i att hyra ut chaufförer

En Lidköpingsbo som nyligen fått näringsförbud för grova ekonomiska brott figurerar nu ett danskt företag, som hyr ut chaufförer till svenska åkerier.
Transportarbetarförbundet är mycket kritiskt till att mannen är inblandad i uthyrningsföretagets affärsverksamhet.
– Det kan ju bli en jättesmäll ekonomiskt för de som jobbar här om bolaget inte sköts på rätt sätt, säger ombudsman Kent Persson på Transportfacket i Skaraborg. 

Lidköpingsbon dömdes i två rättegångar för grova ekonomiska brott i samband med import av gödselmedel från östländerna.

Trots näringsförbudet uppges han nu vara inblandad i det nya uthyrningsföretaget för chaufförer i Helsingör. Affärsidén bygger på att ta över svenska åkeriers chaufförer och sedan hyra ut samma personal till svenska åkerier.

Transportfacket misstänker att det blir de uthyrda chaufförerna som blir förlorarna i det långa loppet.

– Hur görs skatteinbetalningarna. Var får de sin sjukpenning och sina pensioner framöver? Betalar bolaget in några pengar överhuvudtaget, frågar sig Kent Persson.

Radio Skaraborg har sökt Lidköpingsbon flera gånger på kontoret i Helsingör i Danmark. Sent i går meddelades att han plötsligt lämnat bolagets ledning. Men det är fortfarande oklart om han har kvar några kopplingar till uthyrningsbolaget.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".