Glädjebesked för Pedram

Den avvisningshotade Pedram Abdullah Zadeh får stanna i Sverige. Både han och hans föräldrar fick i fredags permanent uppehållstillstånd.
- Det känns jättebra. Jag är fri nu och kan leva som de andra och göra allt som jag vill, säger Zadeh till Sveriges Radio Skaraborg. Det var i höstas som Pedram Abdullah Zadehs fall uppmärksammades. Utlänningsnämnden hade då fastställt Migrationsverkets avvisningsbeslut efter att den iranska familjen bott två år i Sverige. Vänner till familjen engagerade sig i fallet och arrangerade bland annat en stor demonstration på Hertig Johans torg i Skövde där flera riksdagsledamöter talade. Familjen Zadehs advokat har flera gånger lämnat nya intyg till Utlänningsnämnden, intyg som bland annat talar om att mamman mår väldigt dåligt psykiskt. Och det var, enligt familjens advokat, det som gjorde att familjen får stanna i Sverige av humanitära skäl.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista