Pisksnärtskadad Tibrobo - får sitt fall prövat idag

Idag startar en tre dagar lång rättegång vid Stockholms tingsrätt där pisksnärtsskadade Irén Lundberg från Tibro har stämt försäkringsbolaget Folksam. Irén Lundberg menar att den ersättning hon har fått från Folksam efter en trafikolycka inte räcker för att hon ska kunna leva ett normalt liv.

Det var för 14 år sen som Irén Lundberg var med om en trafikolycka och drabbades av en pisks-snärtskada. Av sitt försäkringsbolag Folksam har hon fått invaliditetsersättning och 100 tusen för omkostnader. Men pengarna räcker inte, menar hon, för de tjänster som hon tvingas köpa när hon behöver hjälp med bland annat städning och fönsterputsning. För fyra år sen stämde hon Folksam på 1,3 miljoner kronor och idag på förmiddan inleds rättegången vid Stockholms tingsrätt.

--Tingsrätten ska avgöra ifall Irén Lundberg har rätt till mer pengar eller inte.säger Folksams ombud, advokat Kjell Bastling

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista