Högskolan i Skövde måste spara

Efter att ha expanderat i flera år måste nu Högskolan i Skövde spara pengar. Det rör sig om 20 miljoner kronor som måste sparas redan i år.

-Utbildningar kommer att läggas ned, men vilka som berörs är för tidigt att säga, säger Leif Larsson, rektor på Högskolan i Skövde.

Till en början handlar det om en handfull utbildningar och redan till hösten kan det bli aktuellt att inte ta in nya studenter på vissa program. Men i ett längre perspektiv handlar det om att profilera sig och då kan fler utbildningar få stryka på foten. Besparingarna för också med sig att personal med tidsbegränsad anställning kommer att få sluta, men hur många är oklart.

Bakgrunden är att högskolan i år får exakt samma summa pengar som man fick i fjol från staten. Med löneökningar och andra kostnadsökningar så innebär det att man måste spara 20 miljoner i år, vilket motsvarar omkring 7 % av högskolans totala budge

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista