Skaraborgare inblandade i LRF:s ordförandestrid

I dag avgör stämman i Lantbrukarnas Riksförbund, LRF, vem som ska bli ordförande. Caroline Trapp tänker ta strid för att få sitta kvar, trots att valberedningen vill ha bort henne. Dessutom nämns flera skaraborgare som tänkbara ordförandekandidater.

I eftermiddag avgörs ordförandestriden i LRF, när Lantbrukarnas Riksförbund samlas till stämma i Västerås.Valberedningen vill avsätta nuvarande ordföranden Caroline Trapp, och ersätta henne med Staffan Danielsson. Men det finns också andra förslag till ny ordförande. LRF:s ordförande i Skaraborg, Christer Svederberg, är ett namn som förts fram, liksom Christer Eliasson från Falköping.
Irene Karlsson från Skaraborg sitter med i valberedningen, och för henne är det viktigaste att få en förnyelse i styrelsen - inte vem som blir ordförande.
- Det finns ingen lysande stjärna på bondehimlen just nu som är given som ordförande. Men med en föryngring av styrelsen har vi flera tänkbara kandidater i framtiden, säger Irene Karlsson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".