Skola blir förskola i Tidaholm

Stallängsskolan i Tidaholm kommer att göras om till förskola. Det har kommunfullmäktige beslutat, trots protester från barn och föräldrar.
Röstsiffrorna blev 22-19 och det borgerliga blocket var splittrat.

Kommunfullmäktige i Tidaholm var inte enig igår när det var dags att besluta om hur barn- och utbildningsförvaltningen i framtiden ska organisera sin verksamhet. Anledningen att frågan kommmit upp är att det inom tätorten kommer att ske en elevminskning med 450 elever dom närmsta 7-8 åren. Och samtidigt är kommunen i behov av fler barnomsorgsplatser.

Huvudfrågan i beslutet, och anledningen till oenigheten bland politikerna, var om Stallängsskolan skulle få vara kvar som skola eller inte.
Med knapp majoritet vann förslaget från kommunstyrelsen, socialdemokraterna och barn- och utbildningsnämnden, alltså att Stallängsskolan som idag är en F-5-skola med 114 elever, görs om till förskola med början i höst och fullt ut från 2005.

Det innebär att dom elever som till hösten skulle börjat i årskurs 1-3 på Stallängsskolan istället kommer att göra det på Kungsbroskolan. Kvar på Stallängen ett år till blir eleverna i årskurs 4 och 5 som sen flyttar till Hökensåsskolan.
Stallängsskolan får till hösten två förskoleavdelningar och från och med 2005 kommer det enbart bedrivas förskoleverksamhet i skolans lokaler.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".