Trots att plogbilarna går dygnet runt är det svårt att komma fram på vägarna. Foto: Magnus Enarsson/Sveriges Radio Skaraborg.
Snöovädret

Inställda skolbussar och bilar i diket

”Det driver igen hela tiden”
3:05 min

Snöfallet fortsätter att ställa till det i trafiken. Under morgonen var många skolbussar inställda och bärgningsbilarna får åka skytteltrafik för att dra upp bilar som kanat av vägen.

Assistanskåren har jobbat hela natten med att hjälpa nödställda trafikanter, både personbilar och tyngre fordon, som har kört av vägen.

- Vi har fullt upp hela tiden. Det har varit väldigt mycket drivbildningar och igensnöade vägar. De flesta har kört i drivor och kanat av vägen. Vi har kört tre stycken i stort sett hela natten, säger Håkan Karlsson på Assistanskåren.

Dåligt förberedda
Bilisterna har fått hjälp ganska fort inom 30-60 minuter. Men många är helt oförberedda på att bli stående, säger Håkan Karlsson.

- De har inga bra kläder och skor på sig. Bilen blir ju kall på 10 minuter om man inte har den igång.

Under morgonen var skulbussarna inställda i Skara, Lidköping, Essunga, Götene och Vara.

Även om skolbussarna hade lyckats köra barnen till skolan på morgonen är risken att de inte kommer att kunna köra dem hem igen på eftermiddagen, eftersom vädret väntas vara fortsatt besvärligt under dagen.

Sena tidningar och post
Snöröjare uppmanar folk som ska ut på de mindre vägarna runt Vara att ta god tid på sig eller att helt enkelt stanna hemma.

Morgontidningarna i Skaraborg är rejält försenade och väntas levereras längre fram under dagen på grund av väglaget.

Även posten kommer sent i dag på en del ställen. Det påverkar framför allt boende i Vara, Lidköping, Skara, Götene och Falköping.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".