Daniel Höglund får lämna fullmäktige. Foto: Björn Larsson Rosvall/Scanpix.
Grästorp

Daniel Höglund får lämna fullmäktige

Roger Andersson, kommunalråd: ”Jag tycker det är positivt”
3:45 min

Daniel Höglund, som leder nazistinfluerade Svenskarnas Parti i Grästorp, mister sin plats i kommunfullmäktige. Skatteverket har kommit fram till att Höglund inte bor i Grästorp.

- Jag tycker det är positivt att Skattemyndigheten har kommit fram till det här nu, att Daniel Höglund inte är berättigad att finnas i Grästorps kommunfullmäktige, säger Roger Andersson, centerpartistiskt kommunalråd i Grästorp.

Roger Andersson tycker att det är viktigt att det har kommit fram att Daniel Höglund inte bor i Grästorp utan i grannkommunen Vänersborg.

- Det såg vi ju under valrörelsen, att det var personer som inte hade koppling till Grästorp som var aktiva här. Det finns mycket som tyder på att han inte har vistats här.

Daniel Höglund har nu tre veckor på sig att överklaga beslutet. Om det finns en ersättare för honom är oklart. Den person som förekommit på partiets valsedlar och som Daniel Höglund är skriven hos, säger till Radio Skaraborg att han inte är intresserad av att ersätta Höglund.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".