Tankbil som gått av vägen på riksväg 47 utanför Hjo. Foto: Sten Lillieström/SR Skaraborg
Snöovädret

Flera lastbilar i diket

Flera träd har fallit över vägar utanför Tidaholm och ställer till med en del problem i trafiken. På väg 193 blockerar ett träd det ena körfältet, men det går att ta sig förbi. Röjningsarbete är på gång för att få bort trädet från vägen.

Omkullfallna träd har också försvårat arbetet för hemtjänsten i Tidaholm, som i en del fall blivit stående på grund av träd som blockerat vägarna.

Räddningstjänsten har fått rycka ut med bandvagnar för att bistå hemtjänsten.

(12.00)
På länsväg 200 norr om Töreboda körde en bil av vägen och rakt ner i ett dike. Ambulans, räddningstjänst och polis har larmats till platsen. Vi har inga uppgifter om några personskador.

På riksväg 26 i skultorp, i riktning mot Tidaholm inträffade en trafikolycka strax innan lunch. En personbil och en lastbil kolliderade, personbilen står fortfarande kvar på vägen. Det går att komma förbi men framkomligheten är begränsad.

På länsväg 194 utanför Hjo, strax innan rondellen välte en tankbil i marse. Innan bärgningsarbetet kan påbörjas måste räddningstjänsten pumpa över diesel från tankbilen till ett annat fordon. Efter lunch beräknar man kunna påbörja arbetet med att bärga tankbilen, det kommer att vara dålig framkomlighet på vägen i höjd med Mofalla under arbetet. Ingen person kom till skada i olyckan.

(11.00)
På riksväg 47 mellan Mullsjö och Falköping har en lastbil gått av vägen, vid avfarten mot Kättilstorp. Enligt de första uppgifterna ligger lastbilen på sidan. Vi har inga uppgifter om någon person skadats.

På riksväg 47, fast mellan mellan Trafikplats Åsen och Skatofta, i riktning mot Grästorp har en trafikolycka inträffat. Flera fordon ska ha kolliderat. Trafiken dirigeras växelvis förbi olycksplatsen och trafiken går långsamt.

Fråga
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista