Lisa Karlsson Skövde HF, suverän målvakt i segermatchen mot Spårvägen. Foto Tommy Järlström SR Skaraborg.
Handboll

Skövde HF körde över Spårvägen

1:55 min

Äntligen så blev det seger för Skövde HF i damernas elitserie då Spårvägen från Stockholm gästade arenan. Det blev en klar seger med 27-19 efter ledning i paus med 16-10. Det var ett annat hemmalag vi fick se än tidigare i elitserien på hemmaplan. Fart och fläkt med en härlig inställning gjorde att hemmapubliken trivdes.

Hemmalaget visade direkt att denna matchen skulle man bara vinna. Via 4-1, 9-3, 14-9 till 16-10 i paus. I den andra halvleken så spikade målvakten Lisa Karlsson igen målburen och Spårvägen gjorde bara tre mål på tolv minuter och skövdetjejerna fortsatte att trumma på fram till en klar seger med åtta mål.

Nu väntar ett uppehåll för EM spel i cirka en månad.

Linda Cadario gjorde 7 mål (4),  Therese Wallter 5 och Karin Nydén också 5 (1). I Spårvägen återsåg vi förra skövdespelaren Matilda Boson som återkommit till svensk handboll efter proffslivet i Danmark. Hon gjorde 3 mål. Publik: 549

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista