Foto: Calle Sundblad/Sveriges Radio Skaraborg.
snöovädret

Fortsatt besvärligt väglag i Skaraborg

Det har under söndagen varit stora problem att ta sig fram på många vägar i Skaraborg. Snöfall i kombination med blåst har gjort att vägarna har yrt igen. Prognosen är att det kan vara besvärligt även under måndagen och skolskjutsar i Hjo är inställda.

Halka och blåst kan skapa mycket stora problem på det mindre vägnätet under måndagen, enligt Trafikverket. Vinden kan komma att öka vilket gör det än svårare att hålla vägarna farbara.

I Hjo ställs flera skolskjutsar in under måndagen.

Kollektivtrafiken kan också komma att påverkas under måndagen.

I Tidaholm har det nu snöat en hel vecka. Tomas Andler har jobbat sju dagar i sträck med sin plogbil:

– Det började snöa på söndagen och då började vi på måndag morgon och den värsta dagen var på tisdagen halv tre och slutade halv tio på kvällen. Inte en dag ledigt. Jag jobbade ju rätt sent i går också, men sedan hade vi lite kalas på kvällen, sade han till Ekot på söndagseftermiddagen.

Så lite fritid har du hunnit med i alla fall?

– Ja, det har det blivit. Och i morse var det inte så tidigt heller för på söndagar är det lite mer acceptabelt att snöplogen kommer lite senare, tror jag.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".