1 av 2
Anders Poutiainen är personalchef på P4 i Skövde. Foto: Soheil Pouresmaili/SR Skaraborg
2 av 2
Bengt Olsson, personalchef på Dafgårds kan tänka sig att anställa soldater på deltid. Foto: Soheil Pouresmaili
FÖRSVARSMAKTEN

Varvar civilt och militärt jobb

”Vi får lösa det som vi gör med föräldraledigheten”
1:47 min

Omställningen till ett frivilligförsvar kräver ett nytt slags soldatgrupp, så kallade tidvis tjänstgörande soldater. Tanken är att de ska ha ett civilt arbete vid sidan av sina militära uppdrag.

Den nya typen av soldater i det svenska försvaret kräver att företagen accepterar att anställd personal under perioder är borta från jobbet.

Nöjd med försvarspersonal
Personalchef Bengt Olsson på livsmedelsföretaget Dafgårds i Källby kan tänka sig att anställa personer som är soldater på deltid. Han säger att man sedan tidigare har goda erfarenheter av tidigare försvarsmaktspersonal.

– Försvaret är väldigt duktigt när det gäller att utbilda människor i ledarskap och i tekniska utbildningar. Vi har ju ett antal personer som har jobbat i försvaret men som numera jobbar hos oss. Vi är övertygade om att vi kommer att ha glädje av att anställa de personer som kommer att utbildas via försvaret. 

Två typer av soldater
Det kommer finnas två nya soldatkategorier: tidvis respektive kontinuerligt tjänstgörande soldater.

De kontinuerligt tjänstgörande kommer att jobba som soldater på heltid, och målet är att rekrytera 1 000 heltidssoldater med rekryteringsstart 2011.

Rekryteringen av deltidssoldater kommer att börja senare eftersom Försvarsmakten i dag inte vet hur tjänsten kommer att utformas. Det är i nuläget också oklart hur många deltidssoldater som behövs. Säkert är dock att de kommer att vara fler än de kontinuerligt tjänstgörande.

Varvar militärt med civilt
20 procent av tjänsten ska göras som soldat på uppdrag i utlandet, enligt Anders Poutiainen som är personalchef på P4 i Skövde.

– De tidvis tjänstgörande kommer att tjänstgöra del av tiden i försvarsmakten och del av tiden hos en annan arbetsgivare.

Deltidssoldaterna kommer vara borta från sina civila arbeten vid övningsveckor och förberedelser inför insatser. Därefter blir det uppdrag på exempelvis 6 månader i Afghanistan.

Bengt Olsson säger att företaget antagligen får lösa frånvaron på samma sätt som annan längre ledighet.

– I dagsläget så klarar vi ut att lösa föräldraledighet och tjänstledighet. Jag kan inte ge något exakt svar på hur det här ska se ut, men vi får försöka lösa det på motsvarande sätt.

Lösningen passar stora företag
Dafgårds är ett stort företag med många anställda. Troligtvis blir det svårare för mindre företag att lösa personalfrågor av den här typen, menar Bengt Olsson.

– Jag är helt övertygad om att mindre företag får problem med det här. Man får nog vara större - vi är drygt 1000 i personalen - för att det här ska kunna fungera. Små företag är oerhört känsliga. Det finns inga klara lösningar på detta.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".