Vara Sk inför andra gruppspelsmatchen. Foto Erik Holmlund/SR Skaraborg
Fotboll/Vara

30:e Ekorrecupen engagerade

”Det finns fortfarande ett intresse”
1:52 min

Advent behöver inte bara betyda julpynt, julhandel eller julmarknad. I går spelades också en av Skaraborgs många inomhuscuper i fotboll.

Ekorrecupen i har spelats 30 år i följd i Vara och i år vet Marcus Wernerbratt vad som krävs för vinst.

– Att alla springer och kämpar mycjket!

Är det skillnad på att spela inomhus jämfört med utomhus?

– Ja, det går lite snbabbare inomhus.

Marcus Wernerbratt är 14 år och är lagkapten för Vara SK. Det är snart dags för deras andra gruppspelsmatchen och det är lite nervöst i Vara Sk:s omklädningsrum. Första matchen mot Vedum slutade med seger. 4-0 och Marcus gjorde tre av de målen. Seger nu mot Ardala och man har goda chanser att gå vidare ur gruppen.

Engagerar
Ekorrecupen har många år på nacken. Ända sedan 1979 har cupen spelats i Alléhallen i Vara. Varaortens ungdomsallians har alltid arrangerat cupen, men årets cup ser ut att bli den sista i deras regi . Göran Ederborn har varit aktiv i ungdomsalliansen i alla år. Han hoppas att det kan bli en fortsättning på cupen ändå.

– Det är inspererande, verkligen, när man ser vilken glädje och lust de går in med inför varje match. Det går många positiva vibbar.

Känns det vemodigt nu, det är ju sista gången?

– Ja det gör det alltid. Vi har ju haft ett väldans sug under alla år här, vi har haft över tvåhundra deltagare när vi var som störst. Under årens lopp har det visat sig att det finns ett intresse, och det finns väl fortfrande.

... och på plan har Marcus Wernerbratts lag precis spelat klart sin match.

– Det dick bra, stabilt. Från börjabn tog vi tag i matchen och hade spelet mycket. Sen kom målen också, sen rullade det på bara.

Hur gick det för egen del då?

– Det gick väl bra, men det viktigaste är ju att vi vinner och sådär, så det spelar väl ingen roll egentligen, säger Marcus Wernerbratt.

Erik Holmlund
erik.holmlund@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".