1 av 2
Bertil Davidsson får kryssa mellan snövallar och dåligt plogade vägar. Foto: Camilla Karlsson/SR Skaraborg
2 av 2
Nazanin Karims bussar gick som de skulle idag. Foto: Camilla Karlsson/SR Skaraborg
Snövädret

Dåligt röjda vägar ställer till det

Busschaufför: ”Det blir lite struligt”
1:26 min

Snövädret ställer till det för busstrafiken. Många chaufförer har svårt att ta sig fram förbi dåligt plogade vägar och höga snövallar.

Under dagen har skolsjutsar och busslinjer i Tidaholmstrakten ställts in på grund av snöläget. 

Även stadstrafiken drabbas av de stora snömängderna.

– Det är trångt i korsningar, busshållsplatser och rondeller där det inte är röjt. Det blir lite struligt när man inte kommer runt ett hörn och inte kommer intill en hållplats på grund av snön, säger Bertil Davidsson, som kör buss i centrala Skövde.

Ändå fungerar stadstrafiken förhållandevis bra. Det är värre ute på landsbygden, där snöröjningen har lägre prioritet än i stan. Smala vägar och snödrivor är ett stort problem i landsbygdstrafiken.

– På landsbygden får man räkna med förseningar på i stort sett alla linjer som går på småvägar, säger Christer Pettersson, trafikchef på Nobina, som kör Västtrafiks bussar.

Gott humör hos resenärerna
Trots många förseningar och översnöade busshållsplatser håller de flesta resenärerna humöret uppe, enligt busschauffören Bertil Davidsson.

Nassanin Karim hoppade av bussen i Ryds centrum i Skövde tidigare idag. Hon var vid gott mod.

– Ibland har inte bussen kommit. Jag har fått vänta i en kvart. Men idag och igår var det jättebra, de kom inte försent alls.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".