FMV stannar i Karlsborg

FMV, Försvarets materielverk i Karlsborg kommer inte att läggas ner. Det står klart i det förslag som FMV:s styrelse kommer att ta beslut om på torsdag.
I mitten av december förra året besökte FMV:s generaldirektör Birgitta Böhlin provplatsen i Karlsborg. Då sa hon att anläggningen i Karlsborg med 95 anställda hade det sämsta utgångslägget av dom tre platser där FMV utreder besparingar. Men i det förslag som nu lagts fram och som FMV:s styrelsen fattar beslut om på torsdag så handlar det istället för en nedläggning om att minska arbetskraften i Karlsborg med mellan 30 och 40 personer. -Det skulle bli för dyrt att lägga ner verksamheten i Karlsborg och istället flytta den till någon annanstans. Dessutom skulle värdefull kompetens gå förlorad, säger Ulf Lindström, pressansvarig på FMV till Sveriges Radio Skaraborg.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".