Tåtorpsmordet

Ytterligare en man kan vara inblandad i mordet

1:06 min

Här förs den misstänkte gärningsmannen i Tåtorpsmordet in till rättegången i Mariestad. Vi följer rättegången på plats och nya uppgifter tyder på att ytterligare en man var inblandad i mordet.

Vår reporter Tomas Ek finns på plats i Mariestad och ger dig senaste nytt från rättegången om det brutala mordet på en 62-årig företagare i Tåtorp i Töreboda.

Inledningsvis så nekar mannen, en 35-åring från Litauen, till alla anklagelser om mord. Även den 39-årig kvinna som åtalades för misstänkt för skyddande av brottsling nekar.

Men åklagarsidan har presenterat en DNA-träff som binder den 35-årige mannen till den kofot som användes vid mordet. DNA:n hittades på den silvertejp som fanns på kofoten.

- Jag ser ingen annan förklaring än att han har tejpat och vadderat den här kofoten, säger åklagaren Björn Danielsson.

35-åringens försvarare Håkan Jonsson är inte lika övertygad:

- Min klient har ingen aning om hur den här DNA:n kan finnas på klisterskiktet på silvertejpen. Det finns endast på ett ställe på silvertejpen, vilket kan tyckas märkligt med tanke på att den har analyserats mycket grundligt, säger Håkan Jonsson och tillägger.

- Är det så att han hade hanterat det här och tejpat kofoten borde hans DNA funnits på fler ställen än enbart på ett ställe.

I samband med att man fick fram en DNA-träff beslutades att avlyssna  mannens telefon. Detta skedde i början av 2010 och då kom även kvinnan in i utredningen.

Enligt uppgifter ska kvinnan ha varnat den 35-årige mannen för att polisen misstänkte honom för mordet.

Åklagarsidan presenterade också uppgifter om att två män ska ha bott hos kvinnan i Skövde under tiden då mordet begicks. Det är dels den nu åtalade mannen och dels en man som inte är anträffad.