Tåtorpsmordet

Mordmisstänkt fortsätter neka

I dag fortsätter rättegången i Tåtorpsmordet och den 35-årige mordmisstänkte mannen fortsätter att neka till all inblandning i mordet.

Rättegången inleddes i måndags och väntas bli klar i dag. Den åtalade mannen är misstänkt för att ha slagit ihjäl en 62-årig företagare med en kofot för snart två år sedan. Under första rättegångsdagen framkom det att åklagaren tror att ytterligare en man medverkat vid dådet. Denne person är fortfarande fri och står inte åtalad.

Det är däremot en 39-årig kvinna, som är åtalad för skyddande av brottsling av grovt brott. Hon har berättat för polisen att 35-åringen bodde hos henne vid tiden då mordet inträffade. De ska även ha haft ett förhållande.

Kvinnan förhördes i går och nekar till all inblandning i mordet och säger sig inte ha någonting med det att göra.

Den mordmisstänkte 35-åringen nekar också till att ha begått mordet. Sent i går eftermiddag förhördes han och det är oklart om de förhören återupptas i dag.

I förhören i tingsrätten i går var mannen väldigt förtegen och sa egentligen ingenting. Det var alltså ingen större skillnad jämfört med vad som framkommit i polisförhören. Mannen påstår sig aldrig ha varit i Tåtorp och förstår inte hur DNA från honom har hittits på mordvapnet.