Företagare orolig

Stulet dataspel lanserades

1:30 min

Efter att ha lanserat ett spel till Xbox och ett spel på nätet, skulle Skövdeföretaget Ludosity sjösätta ett mobilspel till Iphone. Men en tjuv hann före och stal spelet innan det var färdigt.

Det ofärdiga spelet har nu kommit ut på marknaden och det kan påverka företagets anseende negativt tror Joel Nyström som är vd på företaget.

– Det känns förjävligt, vi kan förlora en hel del på det här. Spelet som ligger ute nu, förutom att det inte vårt och inte vi som har gjort det, så är det väldigt dåligt. Så det är inte bra för oss.

Missnöjd kund
I tisdags förra veckan fick Joel Nyström ett mail från ett en person som var missnöjd med mobilversionen av spelet, spelet som företaget planerat att lansera tidigast till våren.

Någon hade fräckt kopierat det nätbaserade spelets kod och med vissa ändringar anpassat det till företaget Apple's spelplattform i telefonen Iphone. Nu är det fritt fram för alla att ladda ner den falska versionen, som enligt Joel Nyström är full av felaktigheter.

– Allt, precis allting är dåligt med det, faktiskt. Det är ett hafsverk som satts ihop på några dagar verkar det som och ingenting fungerar riktigt som det ska.

Kontaktat tjuven
Ludosity har nu kopplat in jurister. De har också tagit reda på vem det är som ligger bakom stölden och skickat in ett brev till tjuven och bett honom ta bort spelet.

Samtidigt har företaget Apple informerats om vad som hänt, men det har inte gett några resultat än. Men eftersom att det inte råder några tvivel om att det rör sig om en stöld så är Joel Nyström hoppfull. Men han har ändå förberett sig för det värsta scenariot.

– Det absolut värsta som skulle kunna hända är att Apple skulle ta hans parti och inte skulle släppa vårt spel när det kommer ut. Det hade vart en mardröm.