1 av 5
Flera bilar förstördes i en av bränderna i Tibro. Foto: Räddningstjänsen Östra Skaraborg.
2 av 5
Den här garagelängan förstördes i branden i Tibro. Foto: Räddningstjänsen Östra Skaraborg.
3 av 5
Många ville tända ljus i Gudhems kyrka efter det fasansfulla dådet i maj. Foto: Marie Schnell Forkman/SR Skaraborg
4 av 5
Elin Krantz hittades död i Länsmansgården i Göteborg. Foto: Björn Larsson Rosvall/Scanpix
5 av 5
Håkan Andersson var en av de som drabbades av tjuvarna som borrade hål i fönster. Foto: Jens Prytz/Sveriges Radio Skaraborg

Årskrönikan 2010: BROTT OCH BLÅLJUS

Om ofattbara brott och borrande tjuvar
2:14 min

Tibro drabbades av den ena branden efter den andra under våren och sommaren. Det började med brinnande buskar och en moped. Det fortsatte med bilar och en lastbil, och i juni förstördes två garagelängor med bilar. Bränderna upphörde sedan, men ingen misstänkt har gripits för dåden.

Det lilla samhället Gudhem utanför Falköping skakades i maj. En man dödade sina båda barn och sedan sig själv. Kyrkan höll öppet, och i skolan var förstämningen total.
Det var tyst i en annars livlig skola, berättade rektorn.

I Göteborg försvann Elin Krantz från Falköping en helg i september. Hon hittades mördad. Människor i hennes grannskap ordnade ett fackeltåg efter dådet.

Lika ouppklarade är alla inbrott av de borrande tjuvarna som härjade i Skaraborg i höstas. Hör Håkan Andersson utanför Lundsbrunn berätta om borrhålen i fönsterkarmen och cykelspåren som syntes i gräset.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".