Klartecken i dag till storsatsning på dataforskning i Skövde

Stiftelsen för Kunskaps- och kompetensutveckling, KK-stiftelsen, ställer upp med 36 miljoner till avancerad dataforskning vid Högskolan i Skövde.
Det beskedet kom i dag, och därmed är det klart att det blir en storsatsning på forskning på totalt 100 miljoner de kommande sex åren.

16 högskolor och universitet var från början med i kampen om de åtråvärda forskningspengarna från KK-stiftelsen.

När slutomgången avgjordes i dag var Högskolan i Skövde en av de högskolor som drog det längsta strået: 36 miljoner kronor.

Med de bidrag som 15 andra svenska företag ställer upp plus Högskolans egen satsning så hamnar forskningssatsningen totalt på 100 miljoner.

Rektor Leif Larsson i Skövde säger att skolan har som målsättning att bli världsledande på den här typen av forskning, som på vetenskapsspråk heter informationsfusion.

Högskolan räknar med att satsningen ska ge fler professurer, doktorander och nya utbildningar. Den beräknas också ge nya företagsetableringar i Gothia Science Park.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista