Mölltorpsfestivalen överväger att stämma artistbolag - Jerry Williams ställer in spelning

Arrangörerna bakom Mölltorpsfestivalen utanför Karlsborg funderar på att stämma konsertarrangören EMA-Telstar för kontraktsbrott.
Orsaken är att bolaget dragit tillbaks den bokade spelningen med Jerry Williams på årets festival.
– Vi är väldigt illa behandlade av EMA-Telstar som bryter ett kontrakt, säger Börje Ohlin, en av arrangörerna till Mölltorpsfestivalen.

EMA-Telstar drog tillbaka spelningen eftersom Jerry Williams uppträder på Olstorps festplats utanför Tidan två veckor tidigare.

De sex föreningarna som arrangerar Mölltorpsfestivalen hade nått en överenskommelse med EMA-Telstar, men trots att papperen var påskrivna så bröt musikjätten kontraktet.

Därmed gick festivalen för tredje gången gillt miste om att få rocklegenden Jerry Williams att uppträda i början av augusti.

EMA-Telstar hävdar att Olstorpsspelningen kom in först, och att kontraktet med Mölltorpsfestivalen därför gick att bryta.

– Vi får se om det blir en juridisk historia efteråt eller om vi gör upp i godo med någon form av ekonomisk kompensation, säger Börje Ohlin.

Trots att Jerry Williams inte kommer så blir festivalen av som vanligt även i år.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista