Arbetsförmedling via skärm

Arbetslös? Varsågod, stig in i samtalsrummet och prata med en bildskärm! Den modellen för arbetsförmedling ska testas i Töreboda med start idag.
Det blir ingen fysisk kontakt för den som kommer till arbetsförmedlingen i Töreboda och letar efter jobb. Istället kommer törebodaborna att mötas av en skylt om att mottagningen är obemannad och sen gäller det att själv skriva in sig som arbetssökande via internet. I särskilda samtalsrum kommer de arbetslösa sedan att ha kontakt med sin arbetsförmedlare med hjälp av videoteknik, båda framför varsin skärm. För arbetsförmedlaren sitter nämligen inte i Töreboda, utan i Mariestad. Helt tomt på arbetsförmedlare kommer det inte att bli i Töreboda, men om man vill vara säker på att få hjälp av en verklig person istället för via video, måste man boka tid. De spontana besöken tar den nya tekniken hand om, och därmed ska tid sparas för de arbetsförmedlare som finns kvar i Töreboda. Videoförmedlingen i Töreboda är ett försök som till att börja med ska pågå i tre månader.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista