Inget beslut om FMV i Karlsborg

Personalen vid Försvarets Materielverk i Karlsborg får leva i ovisshet några dagar till. Idag kom beskedet att beslutet om vad som ska hända med FMV, skjuts upp.
Idag skulle FMV:s styrelse ha beslutat om provplatsens framtid. Efter att under två månader ha utarbetat olika förslag meddelande FMV idag att allt inte är klart och att beslutet därför kan meddelas först på måndag. Enligt Ulf Lindström, pressansvarig på FMV, är det bland annat fackliga förhandlingar som måste genomföras först. På måndag morgon kommer generaldirektör Birgitta Böhlin till FMV i Karlsborg. Då kommer personalen troligen att få veta att mellan 30 och 40 tjänster ska sparas in. Idag arbetar 95 personer på Försvarets Materielverk i Karlsborg. I december 2001 meddelande FMV att de på grund av vikande efterfrågan skulle se över provningsverksamheten i bl a Karlsborg. FMV hade redovisat ett negativt resultat under flera år och styrelsen ville se över möjligheten att lägga ner verksamheten i Karlsborg. Enligt vad Sveriges Radio Skaraborg erfar så blir FMV kvar, men det kommer att genomföras en ordentlig neddragning av framförallt personal.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista