Elöverkänsliga protesterar mot nya telemaster

I dag ska Lidköpings kommun besluta om hur utvigdningen av 3G master ska se ut och hur stora dom så kallade lågstrålande zonerna ska bli. Lidköping har gått fram försiktigt i 3G utbyggnaden, men det förslag som tjänstemännen lagt fram får hård kritik av de elöverkänsliga.

Kent-Olof Söderqvist, som är ordförande i en förening för elöverkänsliga, är upprörd över förslaget som samhällsbyggnadsnämnden idag ska besluta om. Främst eftersom de tre elsanerade boendena i Lidköpings kommun, som var tänkta att ligga i de lågstrålande zonerna, nu istället hamnar utanför, enligt förslaget.

Kent-Olof Söderqvist anser att den 3G handlingsplan som kommunen tidigare arbetat fram, och som tog hänsyn till elöverkänsliga, nu frångåtts. Förslaget gynnar mer 3G-operatörerna, anser han. Något som kan leda till drastiska konsekvenser för elöverkänsliga personer.
– Skulle det bli så att de sätter upp en mast i närheten av något av de elsanerade boendena, så måste vi packa våra väskor och flytta direkt, säger Kent-Olof Söderqvist.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".