Johan Sjöstrand har storspelat hela helgen och legat bakom de svenska segrarna mot Serbien och Kroatien. Foto: Stig-Åke Jönsson/Scanpix
Handboll

Sjöstrand i sitt livs form

5:42 min

Johan Sjöstrand har vuxit ut till en av de stora svenska nyckelspelarna i handbolls VM och var starkt bidragande till de dubbla svenska vinsterna mot Serbien och Kroatien.

Både stöpenkillen Sjöstrand och det svenska landslaget har överraskat rejält i VM och är redan klart för semifinal, trots att en match i mellanrundan återstår.

I helgens vinstmatcher mot Serbien (28-24) och Kroatien (29-25) var Sjöstrand direkt avgörande. Mot Serbien kom han in efter en kvart och såg till att ge stabilitet och vända matchen till Sveriges fördel.

Mot Kroatien fortsatte hans dominans och Sjöstrand tog hälfen av kroaternas skott och såg till att blågult vann mot Kroatien för första gången på sju år.

Nu väntar Danmark imorgon. En match där den förre skövdemålvakten troligtvis vilas. Efter det blir det klart med vilka Sverige får möta i semifinal på fredag.

Det står mellan Frankrike, Spanien eller Island.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista