1 av 2
Räddningspersonal vid olyckan på riksväg 49. Foto: Torbjörn Axelsson.
2 av 2
Vägen var avstängd och det bildades långa köer. Foto: Jan Soja/Sveriges Radio Skaraborg.
Riksväg 49

Dödsolycka vid Varnhem

En man i 55-årsåldern från Skara omkom när hans personbil frontalkrockade med en lastbil på riksväg 49 mellan Skara och Skövde vid Varnhem. 

Personbilen körde mot Skara när den kom över på fel körbana och frontalkrockade med en lastbil. Enligt polisen kan olyckan ha berott på halt väglag. 

Personen i bilen, en man från Skara i 55-årsåldern, omkom. Lastbilschauffören fördes till Kärnsjukhuset i Skövde med lindriga skador.

Totalstopp
Under eftermiddagen var det totalstopp på vägen och långa köer bildades. 

Ett par timmar senare, strax efter 17.30, välte en lastbil i diket på E 20 en kilometer söder om Vara. Enligt polisen i Lidköping satt föraren fastklämd, men kunde tas loss och föras till sjukhus. Han ska inte ha ådragit sig allvarliga skador. Också vid den olyckan uppstod långa köer vid olycksplatsen eftersom det var svårt att flytta lastbilen, vars bromsar hade låsts.

Ishalka
Tidigare under dagen, vid lunchtid, körde en bil av vägen och in i en lyktstolpe på länsväg 184 vid Härlunda. Vid den olyckan ska föraren ha chockats, men inte fått några allvarliga skador.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".