Efter att Vara horse arena fått nej i kammarrätten behövs en snabb lösning för ridföreningen. Foto: Marc Femenia/Scanpix
Vara

Ny ridanläggning brådskar

Varaortens Ryttarförening behöver en helt ny ridanläggning och har inlett förhandlingar med Vara kommun om hur saken ska lösas. Vid årsskiftet riskerar föreningen att stå utan lokaler.

Eftersom Vara horse arena fick nej i Kammarrätten i december behövs en lösning snabbt.

Den nuvarande anläggningen är bara tillgänglig fram till årsskiftet och ryttarföreningen riskerar att stå utan lokaler för sin verksamhet.

Lösning för flera klubbar
Fredrik Nelander, Vara kommunstyrelses ordförande, hoppas nu att man ska hitta en lösning som fler ridklubbar kan få nytta av.

- Mötet i går var jättepositivt.De ska nu se över hur de ser på framtiden med kalkyler och byggnationer och sedan ta kontakt med de andra ryttarföreningarna, vi har en utanför Leverne och en i Ljung, så att vi får ett helhetsgrepp, säger Fredrik Nelander.

nyheterna.skaraborg@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista