Tord Gustafsson är valberedningens ordförande. Eller ska vi kanske skriva var? Foto: Skövde kommun.
Skaraborg

Valberedning sabbade möte

1:14 min

Vid sitt första möte för året misslyckades styrelsen för Skaraborgs Kommunalförbund idag med att genomföra valen till olika utskott. Det hela var mycket märkligt skött, säger flera politiker som deltog.

När valen skulle genomföras visades det sig att valberedningen inte hade förberett valen, utan att det i princip var valberedningens ordförande Tord Gustafsson, Skövdes tidigare kommunalråd, som hade utformat förslagen på egen hand.

När det stod klart för deltagarna så avbröts hela processen.

Fick skjuta på valen
Falköpings kommunalråd Ulf Eriksson var ordförande för mötet:

- Valberedningen hade haft väldigt kort om tid på sig, så det förslag som kom fram hade väl inte diskuterats igenom. Styrelsen valde att avvakta med valen till ledningar och utskott. De kommer upp på nästa möte istället, säger han.

Enligt uppgifter till Sveriges Radio Skaraborg blev stämningen upprörd på mötet och valberedningens ordförande Tord Gustafsson meddelade att han tänkte avgå - andra hävdar att det hela gick ganska lugnt till.

Avgår kanske
Själv säger valberedningens ordförande Tord Gustafsson att förberedelsetiden var alltför kort för valberedningen - som samlades först en kort stund innan mötet.

Han säger också att han inte har lämnat in någon formell avsägelse från sitt uppdrag i valberedningen och att han vill diskutera den här saken med sina partivänner innan han lämnar besked om det.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista