Birgitta Ekmark i stallet på Lidköpings ridklubb. Foto: Erik Holmlund SR Skaraborg
LIDKÖPING

Ny ridanläggning snart verklighet

"Det är mögelangripet och ruttnar"
1:24 min

Lidköpings Ridklubb, LRK, ser ut att snart få en helt ny ridanläggning. Kommunstyrelsen väntas bevilja ett lån på omkring 20 miljoner kronor och bistå med 1,4 miljoner kronor i driftsstöd.

Behovet av nya lokaler är stort, berättar Birgitta Ekmark, som är styrelseledamot i Lidköpings ridklubb.

– Stallet är slitet. Vi har lagat och reparerat, men det är ruttet nu och mögelangripet. Det finns inget mer att göra än att riva och bygga nytt.

Välanvänd anläggning
Sedan 1970 har Lidköpings ridklubb använt samma anläggning, och det har satt sina spår. Det har gått så långt att hästarna numera kan sparka rakt igenom väggarna i stallet, berättar Birigtta Ekmark.

Nu kan man i Lidköping vara nära en lösning på problemet med de slitna ridlokalerna. Kjell Hedvall meddelar att kommunen bestämt sig för att stötta ridsporten.

Nu väntar klubben på ett ja från kommunstyrelsen, innan arbetet kan dra igång.

Hoppas på ett klartecken
– Det känns helt fantastiskt. Vi har pratat om det här i tio års tid och nu är vi väldigt nära. Men vi är inte där än. Nu ska det upp i kommunstyrelsen i början på februari och sedan i fullmäktige den 21 februari. Först då kan vi ropa hej!

Erik Holmlund
erik.holmlund@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".