Mikael Hallenius och Eric Johansson. Foto: Bertil Ericson/ Scanpix
OROLIGHETERNA I EGYPTEN

Stoppades vid gaten

"Det var väldigt sent inpå flygningen"
1:37 min

Mikael Hallenius från Götene fick beskedet att resan var inställd precis innan han skulle gå på planet till Sharm el Sheikh på Röda havs-kusten. UD avråder nu helt från resor till Egypten.

I lördags skulle Mikael Hallenius från Götene och Eric Johansson från Skövde åkt ner till en turistort utanför Kairo men resan ställdes in samma dag på grund av oroligheterna.

Men precis innan planet skulle lyfta på söndag eftermiddag så ställdes även den resan in efter att UD nu helt avråder från resor till Egypten.

 – Det var väldigt sent in på flygningen som resan ställdes in. Vi hade gått in hela vägen till gaten. Vi satt och väntade i 20 minuter innan någon från Arlanda kom och sa till att vi inte skulle lyfta.
Det var inte så bra stämning där då. 

Dåligt skött
Folk var irreterande då de såg att planet var inställt på en nyhetssida på nätet innan personal från Arlanda informerade. 

– Jag tycker inte det har skötts så bra. Vi tycker att vi borde fått reda på att planet var stoppat före tidningarna eftersom vi redan var incheckad, säger Mikael Hallenius.

Men ni kände er aldrig oroliga ?
Nej, vi hade bestämt oss för att åka och bara ligga på hotellet, sola och ha det gott.

Kommer ni få tillbaka pengarna ?
 Ja, pengarna kommer tillbaka. Vi ska försöka hitta någon annanstans i världen att resa till.

Läs mer om oroligheterna i Egypten:

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".