Hemmaryttaren Johan Lundh. Foto: Torsten Gabrielsson/P4 Skaraborg Svariges Radio
Ridsport

Eliten samlad på Grevagården

”Man går inte alltid in för att vinna”
2:35 min

Det blev flera placeringar för ekipage från Skaraborg vid helgens elithoppning för häst på Grevagården i Skövde. Huvudklassen Grand Prix över 1,55-metershinder vanns av Jannike West, Årsta-Runsten Sportryttare, på hästen Careful.

Arrangemanget lockade 240 ekipage och sammanlagt gjordes omkring 650 starter under tre dagar, fredag till söndag.

– Vi har i princip Sverigeeliten här. För många är det här är det kanske första tävlingen efter vinteruppehållet, andra håller på att finslipa formen inför utlandstävlingar och Scandinavium, säger Margareta Wetterberg, är ordförande i Grevagårdens ryttarförening.

Under helgen har det bland annat hållts kvaltävlingar till Young Rider Krafft Cup för juniorer upp till 21 år, där deltagarna har en chans att kvala in till riksfinalen i Scandinavium i slutet av februari. I juniorklassen hoppade man över 145 cm höga hinder och förstaplatsen gick till Johanna Rinnesjö Linköpings FK.

Det hölls även en Grand Prix-tävling med hinder på 155 cm, där stora delar av Sverigeeliten var med och tävlade om en prissumma på 25 000 kronor. Klassen vanns av Jannike West på Careful.

På plats fanns även hemmaryttaren Johan Lundh, som tog en andraplats i en av sina starter på 135 centimeters hinder. Han ställde dock inte upp i de högre klasserna, utan hoppas istället på framtiden.

– Man går inte alltid in för att vinna, det gäller ibland att få in fina och harmoniska ritter, om man säger så. Men det känns som att jag har väldigt bra hästmaterial och även om det tar ett par år till innan jag är i absolut högsta toppen så känns det bra.

Klubbkamraten Helena Holm var också nöjd med sin insats.

– Det är ju första tävlingen för säsongen, så jag är ju väldigt nöjd.

Torsten Gabrielsson
torsten.gabrielsson@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".