Katarina Jonsson. Foto: Skövde kommun
SKÖVDE

Multi-kultipengar granskas vidare

"Det var ett märkligt beslut..."
1:14 min

Efter avslöjandet om donationspengar från Arvsfonden som använts felaktigt, kommer Skövde kommun från och med onsdagen att göra en revision av det så kallade Multikulti-projektetet.

Skövde kommun är den näst största bidragsgivaren till Multi-kultiprojektet.

Kommunalrådet Katarina Jonsson tycker att beslutet att skicka en person på dykresa var konstigt, men tror inte att det har försvunnit mer pengar.

– Projektet har granskats av både Arvsfonden, kommunen och regionen och det har alltid fungerat.

Ifrågasätter beslutet
Hon reagerade dock kraftigt när hon fick höra om att pengar använts till en dykresa.

– Jag tyckte spontant att det var ett märkligt beslut. Jag tror inte att någon kan ställa sig bakom det nu.

Det är Arvsfonden, Skövde kommun och regionen som stödjer projektet Multikulti i Södra Ryd. Verksamheten har tagit emot runt 2,5 miljoner kronor under två år - omkring en femtedel av dessa pengar kommer från kommunala bidrag.

Granskning på gång
Nu ska man alltså granska om dessa pengar har använts rätt. Men Katarina Jonsson är inte orolig för vilka uppgifter som kan komma fram.

– Jag har läst revisionsrapporterna och det har inte funnits något mer att påpeka än just dykarresan. Om det inte är det enda felaktiga beslutet får vi ta det då.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".