Grannfejden om båtbrygga på Torsö fortsätter

En flerårig grannfejd i Brommösund på Torsö har fått en nytändning.
I början av juni fick fem fastighetsägare tillstånd av miljödomstolen att bygga färdrigt sin brygga men en granne är fortfarande starkt emot och har överklagat domen.

Historien börjar år 2000 när bryggan, som var för fritidsbåtar, förstördes på grund av översvämningarna det året.

Fem fastighetsägare ville då ha en starkare och bättre brygga, något som grannen starkt motsatte sig. Konflikten blev ett faktum med hot, anklagelser och polisanmälningar...

I mitten av april var miljödomstolen på plats för att avgöra om de fem fastighetsägarna skulle få bygga. Också den förhandlingen blev hetsig med upprörda känslor. En och en halv månad senare kom domen som sa att fastighetsägarna hade rätt att bygga färdigt bryggan. Men nu, ett par dagar innan tiden föröverklagande går ut, har mannen alltså överklagat domen.

I överklagan skriver mannen att han nu ska anlita ett ombud som ska hjälpa honom med det juridiska och därför vill han ha två månader på sig att berätta på vilka grunder han överklagar.

Överklagan kommer inom kort att skickas till miljööverdomstolen och enligt beredare på miljööverdomstolen kommer de med största sannolikhet att pröva det här målet, men helt självklart är det inte.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista