Maral Kamoi är en av Högskolans 26 ambassadörer. Foto: Jan Soja/P4 Skaraborg, Sveriges Radio
Skövde

Högskolan ska säljas in

"Studenter har lättare att berätta"
1:31 min

Nu ska högskolan i Skövde ut i Sverige och locka fler studenter till sina utbildningar. Med hjälp av så kallade ambassadörer ska man synas på olika mässor och evenemang i skolvärlden.

Maja Graae - Nielsen, marknadsförare på Högskolan i Skövde tror att det är ett bra sätt att rekrytera nya studenter.

– Vi har sett i undersökningar, bland andra ungdomsbarometern, att det är det personliga mötet som är viktig när man väljer lärosäte.

Sälja skolan
26 ambassadörer ska sälja in högskolan genom att berätta om närheten, det breda utbudet på utbildningar och kårlivet i Skövde.

Högskolan har tidigare dragits med problem såsom indragna examensrätter och många avhopp.

Ge en ärlig bild
– Det är egentligen inte fler avhopp än vid andra högskolor, men det vi kan göra är att ge en så ärlig bild dom möjligt, säger Maja Graae –Nielsen.

Den nybliva ambassadören Maral Kamoi vill upplysa framtida studenter om det individuella ansvaret under sin tid på högskolan.

Hon tror att många missar det direkt efter gymnasiet, därav avhoppen.

Att jobba som ambassadör kommer att vara kul, säger hon.

– Jag kommer ihåg att jag frågade hur mycket jag kunde när jag träffade andra från högskolan under min gymnasietid. Nu är det jag som ska stå där.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".