Manifestation för privatanställd vårdpersonal

Idag genomförde fackförbundet Kommunal i Falköping en manifestation utanför Mössebergs Kurort. Aktionen var ett stöd till de kommunalmedlemmar som jobbar inom privatvården, och som är i blockad nu.

På fredag utökas konflikten med strejk för vaktmästarna. På Mössebergs kurort är det de två vaktmästarna Peter Hasslekvist och Stefan Svensson som tas ut i strejk.

- Vi kör sopor till tippen och vi hämtar mediciner. Så det kommer nog märkas rätt fort att vi inte är här, säger Stefan Svensson.

De kommunalare som jobbar på Mössebergs kurort tjänar ungefär 1500 kronor mindre i månaden än de som jobbar inom kommun och landsting. Och det är högre lön den här konflikten handlar om.

På fredag tas alltså alla vaktmästare ut i strejk, och på måndag utvidgas konflikten till att också gälla måltidspersonal. Undersköterskan Katarina Johansson säger att det kommer att märkas att både vaktmästare och serveringsbiträden strejkar, framför allt för de gamla på äldreboendet.

- På måndag kommer våra gamla inte att få någon mat, eftersom vi inte får hämta maten och servara den, säger hon.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista