Stort missnöje med Karlsborgs kommundirektör

Sune Bernsand är på väg att bli av med jobbet.
Karlsborgs kommuns politiker har inget förtroende för honom är längre. 
Det lutar åt att Bernsand köps ut från sin befattning och i så fall är det andra gången det händer. 

Enligt kommunen har Bernsand vid flera tillfällen uttalat sig nedlåtande om det politiska styret. Bernsand har på grund av detta varit arbetsbefriad med lön sedan slutet av maj. 

- Vi har konstaterat att det finns ett bristande förtroende och jag nöjer mig med att konstatera att det är så. Vad missnöjet består i ämnar jag inte kommentera närmare, säger kommunalrådet Peter Lindroth (s) till SR Skaraborg. 

Det är inte första gången Bernsand köps ut från en tjänst som just kommundirektör. 1997 köptes han ut av Vansbro kommun till en kostnad av 540.000 kronor. Orsakerna då var enligt kommunalrådet där, Gunnar Magnusson, bland annat att Bernsand ska ha gjort en resa till Ukraina med oväntade fakturor som följd och att han skapat intriger i mellan politiker i kommunen.
Magnusson säger också att han inte är förvånad över att något liknande händer igen och att Karlsborg aldrig efterfrågade några referenser när de anställde Bernsand. Något som Peter Lindroth reagerar på: 

- Vi har tagit en rad referenser från den kommunen så han ljuger om han säger så.

Idag hålls fortsatta förhandlingar mellan kommunen och Bernsands fackliga företrädare.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista