Essunga raggar nya invånare i Göteborg

Essunga kommun, som är en av de minsta i Västra Götaland, har genom en riktad kampanj försökt få familjer i Partille och östra Göteborg att bli intresserade av att flytta till kommunen.
En göteborgare som just har flyttat till centralorten Nossebro är Leyla Canpinar Kaynar.
- Framför allt för att det fanns billiga hus, trevligt folk och bra skolor. Jag har ett barn som jag tänker på också, säger hon.

Billiga hus och lugn trygg miljö är huvudargumenten när Essunga kommun ska locka folk att flytta dit. Hittills har man inte hunnit märka så mycket resultat, men befolkningen, som ligger på ungefär 6000, har under första halvåret i år ökat med tio personer.
Kommunen har mycket att erbjuda, men på arbetsförmedlingens hemsida fanns det när detta inslaget gjordes bara två lediga jobb i kommunen.
Om man ska flytta till Essunga får man vara beredd att pendla. Det säger Bo Cerdier, som är kommunchef i Essunga.
- Många som flyttar hit börjar med att pendla till sitt gamla jobb, och sen tar man ett nytt när det dyker upp, säger Cerdier.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista