TGIF överklagar bötesstraffet

Fotbollsklubben Tidaholms GIF kommer att överklaga de böter på 15 000 kronor som klubben dömts att betala efter att två domare angreps av supportrar i samband med en match för en månad sen.
- Straffet står inte i proportion till vad som hände, säger TGIF:s ordförande Jan Jacobsson. Vi accepterar domen men vill ha bötesstraffet sänkt.   

Det var i förlustmatchen mot Växjö BK i mitten av juni som Tidaholm i slutminuterna gick miste om en straff vilket retade upp några supportrar. När domarna lämnade planen och gick mot spelaringången angreps de. Händelsen anmäldes och Svenska fotbollförbundets tävlingsutskott beslutade om ett bötesstraff på 15 000 kronor. Men åsikterna om vad som hände går isär, och därför vill Tidaholms GIF att Riksidrottsnämnden ska titta på ärendet.

- I domen står det att det är en knytnäve men enligt mina uppgifter är det en öppen hand som varit framme.

Enligt Svenska Fotbollsförbundet är det ganska ovanligt att klubbar överklagar såna här beslut. Björn Ahlberg som sitter i tävlingsutskottet uppskattar att mindre än 10 procent går vidare till Riksidrottsnämnden, och att bara ett fåtal får domen ändrad.

- Vad händer om ni inte får bötesstraffet sänkt?

- Då blir det tufft för oss. Vi får väl se vad vi kan utverka med den person som varit med och ställt till det här.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista