Priskrig på bensin i Hova

I Hova är det priskrig på bensin. Där kostar en liter 95-oktanig bensin ungefär 9.06 och köerna ringlar ut från mackarna.
- Kundena bli osams, tar varandras bensin och kör på varann. Jag får gå ut och vara psykolog, skrattar Håkan Olofsson som räknar med att sälja 500 000 liter bensin den här månaden.

I Hova finns det tre konkurrerade bensinstationer och de har sedan i våras pressat ner varandras priser. Ingen vill säga vem det var som började. Alla skyller de på varann.

- Nu är det bara att hänga med om man vill sälja något, säger Håkan Olofsson. 

I Lyrestad som ligger ett par mil bort kostar bensinen 10.60 medan den i Hova kostar strax över nio kronor. Det har gjort att försäljningen mångdubblats. Kunderna kommer i bussar med dunkar som de fyller med bensin. Som mest har Håkan Olofsson haft 76 bilar samtidigt på sin station. Och bränslebilarna får leverera bensin tre gånger per vecka till mackarna. 


- Det är max. Jag kan inte få fler leveranser. Därför har jag fått höja priset ett par öre för att bensinen inte ska ta slut under helgerna.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".