Vänstern i Tidaholm i kris

Vänsterpartiet i Tidaholm är i kris inför årets val. Fyra av de sex förtroendevalda kommer inte att ställa upp under nästa mandatperiod - och några ersättare finns inte i nuläget. - Sítuationen är allvarlig, De som slutar är trötta och slitna, säger Britt Norström (v) i Tidaholm.
Efter framgångarna i förra valet utökades Vänsterpartiets mandat (antal stolar) i kommunfullmäktige i Tidaholm. Partiet fick också poster i de olika politiska nämnderna. Antalet personer som partiet behövde ökade markant, och alla personer på listan över valbara v-politiker fick användas. Men av de sex förtroendevalda som ställde upp för fyra år sedan är det bara två som kommer att fortsätta efter årets kommunalval. Det räcker inte ens till att fylla de ordinarie platserna i fullmäktige. - Avhopparna har heltidsjobb, åldriga föräldrar och barn och familj, säger Britt Norström.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".