Lidköping kräver fler barnläkare

Tre nya barnläkare ska anställas på sjukhusen i Skaraborg - om det går att få tag i specialistläkare. Situationen inom barnsjukvården i Skaraborg har länge varit ansträngd, inte minst på sjukhuset i Lidköping.
Antalet patienter som söker vård på barnmottagningarna har ökat kraftigt de senaste åren. Eftersom flera barnläkare har slutat har situationen blivit ansträngd på flera håll. Förlossningsavdelningen vid sjukhuset i Lidköping kräver att en barnläkare finns tillgänglig varje natt. Det klarar inte sjukhuset med nuvarande bemanning. Sewon Ekberg (fp), som är styrelsens ordförande på Skaraborgs sjukhus, säger att journätterna i Lidköping kan klaras om tre nya läkare anställs. På dagtid skulle de nya läkarna kunna användas bland annat på den barnkirurgiska mottagningen på KSS och på småmottagningarna i Skara, Vara, Mariestad, Falköping och Tibro. Nu återstår att hitta de tre barnläkarna. Det är nämlígen brist på de här specialistläkarna, precis som med andra specialister.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista