Brottstycken med Marlene Tagesson och Tommy Hoff. Foto: Magnus Ljung/P4 Skaraborg.
Brottstycken

Fräck kvinna stal halsband - på annan kvinna

En Mariestadskvinna som försökte vara hjälpsam mot en annan kvinna blev lurad och fick sitt halsband stulet. Det är en av rubrikerna i dagens Brottstycken.

Fingerfärdig tjuv stal halsband
I tisdags, den 26 april vid 10-tiden var en kvinna i Mariestad ute och gick på Stockholmsvägen. Det kom då fram en okänd kvinna till henne och frågade hur mycket klockan var. Mariestadskvinnan visade sin klocka för kvinnan och som tack för hjälpen skulle kvinnan ge henne någonting eftersom hon var så snäll. Mariestadskvinnan hade sade att hon inte ville ha någonting. Kvinnan tog då upp ett halsband ur fickan. Gick runt Mariestadskvinnan och fäste halsbandet runt hennes hals. Mariestadskvinnan bad kvinnan att ta bort halsbandet och sa att hon inte ville ha något. Kvinnan tog då bort halsbandet och gick från platsen. Mariestadskvinnan hade gått en kort sträcka då hon upptäckte att den främmande kvinna bytt ut hennes halsband. Hon gick tillbaka till platsen men kvinnan var då borta. Kvinnan beskrivs som cirka 25 år, cirka 160 cm lång, mörkt hår med gula slingor, mycket ringar i öron och på händer, mörkklädd, svart kjol. Hon bröt på svenska.

Inbrott hos golfklubben i Lundsbrunn
I samband med försök till tillgrepp av en bil Skara anträffades en ryggsäck som kunde misstänkas tillhöra den tilltänkte biltjuven. I ryggsäcken låg bland annat golfbollar och speciella polletter som används på golfbanor. Vid kontakt med Lundsbrunns Golfklubb framkom att de haft inbrott i en bollautomat vid sin driving range. Vidare framkom att ett inbrott också förövats på morgonen den 28 april i golfklubbens huvudbyggnaden i Lundsbrunn.
Av övervakningsfilmen, som täcker området mellan ytterdörren och  receptionsdisken, framgår att en person står utanför ytterdörren kl. 06:00 på morgonen med en huva över huvudet. Övervakningskameran visar hur tjuven rör sig inne i lokalen. I restaurangen har en 42-tums platt-TV varit uppsatt på väggen. Den har tjuven ryckt ner och stulit. Sannolikt har han lämnat byggnaden genom ett inglasat uterum.

Stöldförsök och inbrott i flera bilar i garagelänga i Skara
Inbrottet i gemensamhetsgaraget på Skaraborgsgatan i Skara skedde natten till onsdag den 27 april. I garagelängan finns det sju  parkeringsplatser. Platserna är uthyrda och alla har egna portar som var låsta. Det stod bilar i sex av platserna. Flera av dessa har utsatts för inbrott samt stöldförsök.

Stöld av husvagn
Ägaren hade lämnat in husvagnen hos Stenstorp husvagnsservice för en reparation. Någon har därefter tagit husvagnen från uppställningsplatsen. Husvagnen är av märke Hobby 560 med registreringsnummer SRP 913  på Hantverkaregatan i Stenstorp. Stölden, som upptäcktes på morgonen den 26 april, har skett under den gångna veckan.

Stöld i villa på Linjevägen i Lidköping
Stölden har skett under onsdagen den 26 april någon gång mellan 11:00 och 12:55. Det är oklart hur tjuven tagit sig in i bostaden. Villaägaren uppger att hon alltid låser dörrarna efter sig.  Så även under dagen för brottet. Vid stölden kom tjuven över kontanter och smycken.

Bostadsinbrott i Dala, Stenstorp
Inbrottet skedde på eftermiddagen torsdagen den 28 april. Vid 12:15 åkte villaägaren iväg för att jobba och han kom hem 16:45. När han kom hem upptäcktes inbrottet. Tjuvar har, genom att krossa en ruta i en altandörr, tagit sig in i huset. Inne i huset har en platt-TV och en bärbar dator stulits.

Båtstöld på Torsö
Båtägaren sjösatte båten den 29 april. Båten förtöjdes vid en låst brygga ute på Torsö. Dagen efter när båtägaren kom tillbaka så var kättingen till grinden där båten ligger förtöjd uppbruten. Båten hittades en bit bort i vassen. Utombordsmotorn var stulen samt spöhållare, ankare, bensindunk med mera.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".