Allt fler utbytesstudenter på Högskolan i Skövde

Högskolan i Skövde slår nytt rekord i antal besökande utbytesstudenter till hösten. Och det beror på att Skövde har fått gott rykte bland utländska studenter.

– Skövde har fått ett gott renommé, säger Daniel Åström i Studentkårens internationella kommitté och får medhåll av Patrick Duchstein från Frankfurt, som har pluggat ett år i Skövde.
– Jag är jätteglad att jag hamnade i Skövde, säger han. Här har det varit lättare att lära känna svenskar än i en större stad. Och så har det varit roligt att festa.

120 studenter från främst Europa och USA har valt Skövde nu i höst. En ökning med 20 procent jämfört med förra året och nära en fördubbling jämfört med året dessförinnan.
Dessutom fördubblas i år antalet magisterstudenter från utlandet som väljer att avsluta sina studier i Skövde från ett hundratal till nära tvåhundra.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista