Skyddstillsyn för knivhugg vid E20

Den 18-åring som åtalats bland annat för försök till mord efter att ha huggit en kniv i ryggen på en man en tidig morgon vid E20 fick idag sin dom i Tingsrätten i Mariestad. Rätten ansåg inte att brottet vara att betrakta som mord utan dömer istället mannen för grov misshandel till skyddtillsyn med föreskrift om vård i två år och till 50.000 i skadestånd.

18-åringen hade fått motorstopp och ringde vid sextiden på morgonen på i ett bostadshus för att få hjälp att få igång bilen. Mannen som bodde i huset hjälpte 18-åringen med bensin och startkablar. Efter det högg 18-åringen honom med en jaktkniv i ryggen. Knivmannen var vid tillfället påverkad av alkohol i kombination med läkemedlet Rohypnol.

Mannen dömdes samtidigt bland annat också ytterligare en misshandel, rån och bilstöld. Tingsrätten i Mariestad motiverar domen till skyddstillsyn med att mannen är ung och i behov av vård.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".