Pedofilmisstankar i Mariestad

"Skolan säger ingenting"

1:40 min

Föräldrar till skolbarn i Mariestad är oroliga sen en man setts locka till sig barn. Polisen har ingen misstänkt och oron blir värre av att skolans information om vad som egentligen hänt är bristfällig. Det menar en mamma med barn på Kronoparksskolan.

Många rykten går nu i Mariestad - om att det handlar om flera personer, och spekulationer om vad som har hänt och vem som är skyldig är svåra att undvika.

– Vi har inte fått någon information. Jag har frågat mina barn, och de har inte heller informerats. Det känns konstigt, det är ju ändå någonting som har hänt i anslutning till skolan, säger Cathrin Hurtig med två barn på Kronoparksskolan.

Hon låter nu inte sina två barn gå ensamma. Hennes bild av Mariestad har förändrats.

– Stan känns inte lika trygg längre och det är jättetråkigt.

"Skrämmande"
Cathrin Hurtig hade önskat att skolan tydligt hade gått ut med den information som finns, och att alla barn också uppmanades att vara försiktiga. Även om det ännu inte finns bevis för att någon försökt att begå något brott.

Hon hoppas nu att ingenting ska behöva hända innan något görs. För som det är nu: att polisen inte kan ingripa, att skolan är tyst och att en okänd man kanske skulle kunna vara ute efter hennes barn , tycker hon är jobbigt.

– Så är det ju. Det är skrämmande, det är det, säger Cathrin Hurtig.