Omval 15 maj

Få skaraborgare har förtidsröstat

1:09 min

Det är betydligt färre som hittills förtidsröstat jämfört med förra valet och nu hårdsatsar politikerna på att få skaraborgarna till valurnorna.

Idag besökte Lars Ohly (V), Carin Jämtin (S) och Michael Arthursson (C) Katedralskolan i Skara. Eleven Isabella Carlsson uppskattar deras besök.

– Jag tycker att det är jättebra och jätteviktigt. Mycket av den här informationen skulle man kanske inte fått annars.

Under dagen och även i morgon besöker ett flertal partiledare och ministrar Skaraborg för att skapa intresse inför omvalet. Och det verkar behövas.

Färre än förra valet
De siffror som rapporterats in till valmyndigheten om antalet förtidsröster visar på ett betydligt mindre intresse jämfört med förra valet. Då hade 40 000 röstat när det återstod tre dagar till själva valdagen. Idag, tre dagar innan omvalet, är det bara drygt 15 000 som förtidsröstat. Ulrika Lund tillhör de som nog inte tänker rösta.

– Jag har inte tänkt så mycket på det. Jag är inte så insatt, så det är väl därför.

Förstagångsväljaren Oskar Käll tror att bristen på intresse beror på att många inte tar det här omvalet riktigt på allvar.

– Folk tycker väl att det är onödigt med omval och tänker att det är skit samma. Men är det omval så är det, då ska man rösta en gång till, säger han. 

Madelene Engstrand Andersson
nyheterna.skaraborg@sr.se